22.8 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bán mórfilmtvhunyadi sorozatKultúraMAGYARORSZÁGrobert lantostv2

Tíz részes lesz a nagy költségvetésű Hunyadi-sorozat, és a TV2 vetíti majd

Nemrég írtuk meg, hogy a Nemzeti Filmintézet 77 millió forintot ítélt meg a Bán Mór Hunyadi-regényfolyamából készülő tévésorozat előkészítésére, és várhatóan több milliárdos nagyságrendű állami támogatásban részesül majd. Kiderült az írók személye is, valamint az, hogy Rob Lantos producer mellett a showrunner a szintén kanadai-magyar George Mihalka lesz, akinek leghíresebb filmje a 80-as évek egyik kulthorrora, a My Bloody Valentine.

Szíves türelmüket kérjük. A Hunyadi-sorozat nemzetközi koprodukcióban készül, hamarosan a külföldi partnerekkel együtt tájékoztatjuk a sajtót a részletekről

– válaszolta akkor a 24.hu érdeklődésére a Filmintézet. Az alkotók most a Varietynek nyilatkoztak a projektről, bejelentve, hogy Lantos produckiós cége, a David Cronenberg filmjeit is gyártó Serendipity Point Films a Babylon Berlint és a Gomorra-sorozatot készítő Beta Film is részt vesz a projektben. A munkacím Rise of the Raven (A holló felemelkedése), és tíz epizód lesz, amelyet Magyarországon és Szlovéniában a TV2 vetít majd (a többi országban még tárgyalások folynak).

Puszta bátorsággal és fortéllyal, Hunyadi János legyőzte a megszálló Ottománok nagyobb seregét, ezzel megmentve Európát. Tíz éve dolgozok az alkotótársaimmal, hogy Bán Mór különösen erős tízrészes történelmi regényét filmre vigyük. A Beta Filmben olyan partnerre leltem, akik osztoznak a nagyratörő ambíciónkban

mondta Lantos az amerikai lapnak, Mihalka pedig arról beszélt, hogy régi álma teljesül azzal, hogy szülőföldjén, Magyarországon forgathat, ráadásul az első Magyarországon készülő nemzetközi gyártású sorozatot. Az első két epizódot Robert Dornhelm rendezi, aki az utóbbi időben a Bécsi vér című sorozaton dolgozott, de 1977-ben Oscarra jelölték egy dokumentumfilmjét. A Variety szerint Nagypál Orsi szintén rendez majd pár epizódot, jelenleg a szereplőválogatás zajlik.

The post Tíz részes lesz a nagy költségvetésű Hunyadi-sorozat, és a TV2 vetíti majd first appeared on 24.hu.

Related posts

György István: A teljes társadalom előtt kinyitottuk az oltási lehetőséget

MOCOHU

„Államosították” a magyar futballtehetségeket – de miért?

MOCOHU

Valaki szándékosan akart balesetet okozni egy tehervonattal

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This