19.6 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldkombinált oltáskoronavírusMAGYARORSZÁGoltáspfizer

A Pfizer jelenleg nem támogatja az oltóanyagok kombinált alkalmazását

Mivel klinikai vizsgálatok nem támasztják alá, jelenleg nem támogatjuk az oltóanyagok felcserélhetőségét és kombinált alkalmazását – mondta a Népszavának Vereckei Péter, a Pfizer Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Vereckei szerint a Pfizer és a BioNTech nem értékelte 3-as fázisú klinikai vizsgálatában a különböző oltóanyagok kombinálását, valamint a vakcina jelenlegi hatósági engedélye nem tartalmazza az oltóanyagok felcserélhetőségét. Hozzátette azt is: bár az egyes vakcinák kombinálásáról az egészségügyi hatóságok döntenek, a Pfizer nagyon fontosnak tartja, hogy megfelelően vizsgálják és kövessék nyomon az oltóanyagok ötvözését, és a rendelkezésre álló legjobb tudományos adatokon alapuló oltási ajánlásokat tegyenek.

A lap szerint nem lesznek könnyű helyzetben az orvosok, amikor arról kell dönteniük, hogy milyen vakcinát adjanak harmadik oltásként pácienseiknek. Kásler Miklós szakminiszter a hétvégén arról beszélt:

noha a döntés a háziorvosoké, a tárca minden esetben a vakcinák variálását támogatja, azaz akár azt is, hogy Pfizerre Sinopharm-mal oltsanak rá.

Pedig csak elvétve vannak olyan tudományos kutatások, amelyek az efféle vakcinamixek hatásait vizsgálták, a Pfizer-nél is még csak a közeljövőben zárulnak azok a klinikai vizsgálatok, amelyekben a saját oltóanyaguk harmadik adagjának felhasználását tesztelték. Annyi már tudható, hogy a vizsgálatok előzetes adatai az immunitás felfrissítése és az egyes vírusvariánsok elleni védelem szempontjából egyaránt biztatók.

Komáromi Zoltán budai háziorvos a Népszavának azt mondta: biztosan megvárja a harmadik oltásról szóló új eljárásrendet. Egyrészt azonnal érvénytelenné válna a felelősségbiztosítása, ha olyan eljárást alkalmazna, amire nincs megismerhető szakmai protokoll. Másrészt, ha a harmadik oltástól a páciensének bármilyen egészségkárosodása lenne, övé lenne a felelősség.

The post A Pfizer jelenleg nem támogatja az oltóanyagok kombinált alkalmazását first appeared on 24.hu.

Related posts

Betört egy kocsmába, leitta magát, aztán elaludt

MOCOHU

Görögországban újranyitnak a középiskolák

MOCOHU

Kétezer éves gyorsétkezdét tártak fel Pompejiben

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This