22.3 C
Budapest
May 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGNagyvilágoroszországszergej lavrovszijjártó péter

Népszava: Szijjártó Péter ötlete nyomán az orosz külügyminisztert is várják a budapesti nagyköveti fórumra

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter lehet az augusztusi budapesti nagyköveti értekezlet egyik díszvendége – értesült több forrásból a Népszava. A lap információi szerint Szijjártó Péter külügyminisztertől származik a meghívás ötlete, amire orosz részről pozitív válasz érkezett. Egy forrásuk hozzátette: a mindenkori orosz külügyminiszter programja az ország kiterjedt nemzetközi érdekviszonyai miatt egyik napról a másikra változhat. Lavrov érkezéséről kérdezték a Külügyminisztériumot, de több nap alatt sem reagáltak a Népszava megkeresésére.

A magyar külképviseletek vezetőinek tartott rendszeres – évenkénti vagy félévenkénti – értekezletek egyfajta iránymutatásul szolgálnak az ország külpolitikai orientációját illetően, így jelzésértéke van annak, hogy nem egy nyugati, vagy régióbeli külügyminiszter lesz a fő vendég, hanem a Nyugattal sok területen élesen szemben álló orosz diplomácia vezetője, teszi hozzá a lap.

The post Népszava: Szijjártó Péter ötlete nyomán az orosz külügyminisztert is várják a budapesti nagyköveti fórumra first appeared on 24.hu.

Related posts

Felfüggesztettet kapott a tízezer gyermekpornográf képet összegyűjtő tatai férfi

MOCOHU

Ki nyer ma? És holnap?

MOCOHU

Liam Gallagher kiesett egy helikopterből, de már jól van

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This