19.7 C
Budapest
May 4, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
egyesült államokidőkapszulakonföderációlovasszoborMAGYARORSZÁGrichmondrobert e. leeszoborTudomány

Nem találták meg a konföderációs tábornok időkapszuláját

Nem találták meg a Robert E. Lee tábornoknak, az amerikai polgárháborúban résztvevő  déli csapatok főparancsnokának időkapszuláját a richmondi emlékműve alatt, amit még 1887-ben helyztek el az építmény alatt.

Lee tábornok hét méter magas, tizenkét tonnás bronz lovasszobrát, amelyet MariusJeanAntonin Mercie francia szobrász 1890-ben készített, szerdán daruval emelték le a több mint 13 méter magas talapzatáról. A történészek kutatásai szerint a rézkapszulát a szobor talapzatába vagy az alá süllyesztették. A munkások csütörtökön 12 órán át a talapzatot szétszedve kutattak a kapszula után, radarral is pásztázták a talajt, fémdetektort is bevetettek, de nem leltek a kapszula nyomára.

Pénteken ugyan visszatértek a munkások a területre, de végül úgy döntöttek, hogy felhagynak a kutatással – mondta Dena Potter, az illetékes hivatal szóvivője.

Egy 1887-ből származó újságcikk szerint a rézkapszulába emléktárgyakat, köztük egy amerikai ezüstdollárt és egy konföderációs gombgyűjteményt helyeztek el. A cikk arra is utalt, hogy a kapszulába tettek egy képet a koporsóban fekvő Lincolnról is.

The post Nem találták meg a konföderációs tábornok időkapszuláját first appeared on 24.hu.

Related posts

Kétszámjegyű kenyérdrágulást okozhat a búzahiány Magyarországon

MOCOHU

Egyre több covidosnál jelentkezik egy ritka gombás fertőzés Indiában

MOCOHU

Kulcsár Edináék másodfokon is pert nyertek Tibi atya ellen

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This