20.1 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bakonyBelföldbelvárosfideszföldmagyarázatMAGYARORSZÁGpolgármesterszentgyörgyvölgyi péter

Nem ad magyarázatot bakonyi földjeinek titkáról a fideszes polgármester, szerinte mégis minden rendben van

Kedd este végre megszólalt 60 hektárnyi bakonyi földje kapcsán Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros fideszes polgármestere.

Hétfőn írtuk meg, hogy Rogán Antal utódja az elmúlt években úgy vásárolt mintegy 30 hektár földet Bakonybélben, hogy annak anyagi fedezete, költsége nem olvasható ki a vagyonnyilatkozatából. Az említett földnagyság értékének (mintegy 25-30 millió forintnak) ugyanis valamiképp nyoma kellene, hogy legyen a vagyonnyilatkozatban, mint költségnek, de nincs így, legalábbis nem látható a dokumentumokban. A részletekért olvassa el tegnapi cikkünket:

Kapcsolódó
Bakonyi földesúr lett Rogán Antal utódja, csak az nem látszik, honnan volt rá pénze

Megduplázta földbirtokait az elmúlt években Szentgyörgyvölgyi Péter, ám a belvárosi polgármester vagyonnyilatkozatait átböngészve nem találni a közel 30 hektár pénzügyi fedezetét.

Éppen ezért még júniusban kétszer is rákérdeztünk az V. kerületnél, hogy miből finanszírozta ezeket a földvásárlásokat a polgármester, mert a vagyonnyilatkozatából nem derül ki, és megkértük, árulja el, mennyibe kerültek az egyes földdarabok. Hónapokig nem kaptunk választ a kérdéseinkre, amelyeket szeptemberben ismét feltettünk, de továbbra sem érkezett reakció.

Hétfő óta egyébként eddig Szentgyörgyvölgyi sem szólalt, de kedd este a Magyar Nemzetben egy rövid nyilatkozatot tett közzé. Ettől azt remélhettük, hogy magyarázatot ad arra, hogy a földeket miből vásárolhatta, hogy mennyibe kerültek ezek a földek, és mi a helyzet a vagyonnyilatkozattal.

Azonban nem ez történt.

Szentgyörgyvölgyi ugyanis meg se próbálta a vagyonnyilatkozatában nem látszó pénzügyi fedezetet megmagyarázni, egyszerűen kijelentette: ő semmi szabálytalanságot nem csinált, és lezárja az ügyet.

Sem a kerületben, sem máshol nem volt titok a családunk több évtizedre visszanyúló bakonybéli kötődése, ami minden egyes vagyonnyilatkozatomban egyértelműen szerepel és nyomon követhető. A vagyonnyilatkozatomat mindig a szabályoknak megfelelően benyújtottam – ahogy a sajtó is megírta – teljes részletességgel, mindenre kiterjedően, akár 12 oldalas bevallás formájában, hiszen nincsen mit titkolnom.

És bár azt írja, hogy nincs mit titkolnia, nem árulja el, hogy a földeket miből vásárolta, és hogy mennyi volt az áruk.

Rogán Antal utódja hozzátette: a politikai csatározásoktól, ahogy eddig, úgy a továbbiakban is elhatárolódik, ezért nem kívánja azzal segíteni az ellenzék kampányát, hogy reagáljon a vádaskodásaikra. „Én inkább a belvárosiakkal közös sikereinkre, a fejlesztéseinkre, az V. kerületiekért végzett munkámra összpontosítok, ahelyett hogy mások lejáratásából próbálnék előnyt kovácsolni magamnak. Ezzel a magam részéről egyszer s mindenkorra lezártnak tekintem ezt az ügyet.”

Az ügy kapcsán a Momentum a rendőrséghez fordult, az MSZP pedig kivizsgálná a polgármester vagyonosodásának módját.

Csütörtökön egyébként ülést tart a belvárosi önkormányzat, és várhatóan újabb önkormányzati ingatlanok értékesítéséről döntenek majd.

Kapcsolódó
A rendőrséghez fordult a Momentum Rogán utódjának bakonyi földbirtokai miatt

Szeretnék, hogy a NAV kivizsgálja az ügyet. 

The post Nem ad magyarázatot bakonyi földjeinek titkáról a fideszes polgármester, szerinte mégis minden rendben van first appeared on 24.hu.

Related posts

Győri kézis lett a női Eb legjobb játékosa

MOCOHU

A Fülöp-szigeteken több mint 15 ezren hagyták el eddig otthonaikat az ébredő vulkán miatt

MOCOHU

Megszavazta az Európai Néppárt Deutsch Tamás szankcionálását

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This