17.3 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldegy a természettelkovács zoltánMAGYARORSZÁGvadászati világkiállítás

Kovács Zoltán: Több ezer trófeát mutatnak be a vadászati világkiállításon

Mintegy ezerötszáz program várja a szombaton megnyíló és csaknem három hétig tartó Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás látogatóit a Hungexpón – mondta Kovács Zoltán, a rendezvény lebonyolításáért felelős kormánybiztos az M1 aktuális csatorna műsorában.

A kormánybiztos a helyszínről jelentkezve elmondta: ötven kiállító és megszámlálhatatlan szakmai szervezet érkezik a rendezvényre. Úgy fogalmazott, hogy minden valamirevaló, vadvédelemmel, környezetvédelemmel, vadgazdálkodással, vadászattal foglalkozó szervezet jelen lesz a világkiállításon annak húsz napja alatt.

Kovács Zoltán a 75 ezer négyzetméteren megrendezett világkiállításról elmondta azt is, nyolc csarnokból hatban állandó, míg további kettőben kereskedelmi kiállítások lesznek. Az állandó kiállítások betekintést nyújtanak a magyar történelembe, a különböző helyi élőhelyekre és állatfajokra.

Kiemelte, hogy a világkiállításon felépült egy egymillió literes akvárium is, amelybe magyar halfajokat – köztük vizát – telepítettek. 

Közölte azt is, hogy a trófeaszemlén – mintegy ötezer négyzetméteren – több ezer trófeát mutatnak be. Fegyverbemutatót is tartanak, és meg lehet ismerni a hagyományos vadászati módszereket is.

Kitért arra is, az egyik legfontosabb helyszínen, a 20 ezer négyzetméteres nemzetközi csarnokban vonultatják fel a külföldi kiállítókat. Összességében mintegy száz országból érkeznek részvevők – tette hozzá Kovács Zoltán, jelezve, hogy a kiállítások mellett lesz hat nemzetközi konferencia és találkozó.

A kormánybiztos megemlítette, hogy a világkiállítás húsz napja alatt több mint ötszáz vidéki esemény is kapcsolódik a fővárosi programokhoz.

The post Kovács Zoltán: Több ezer trófeát mutatnak be a vadászati világkiállításon first appeared on 24.hu.

Related posts

Két kisgyerek bement az üres boltba teát szerezni, és szüleik nem is lehetnének büszkébbek rájuk

MOCOHU

Visszatérhetett az utcára táncolni egy 89 éves New York-i férfi

MOCOHU

Magyarország és Szlovákia is elfogadja egymás védettségi igazolását

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This