15.4 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
csokÉlet-StílusMAGYARORSZÁGnemi életpárkapcsolat

Legalább naponta egyszer kellene csókolóznunk

Úgy tűnik, muszáj odafigyelni a csókjainkra

A csókolózás is segít kiválasztani a számunkra legjobb partnert, és mint ilyen, fontos az életünkben. Annak ellenére, hogy jelentős – házasságokat, párkapcsolatokat befolyásoló – szerepe van, egy új kutatás arra világít rá: több felmérésre lenne szükség a témában. Mégpedig azért, mert úgy néz ki, hogy az utolsó szex közben történt csókolózás élménye rengeteget jelent a kapcsolat minőségére nézve. Fontossá válik feltenni magunknak a kérdést: csókolóztunk a legutóbbi szex alkalmával? Milyen volt az a csók? Egyáltalán milyen gyakran csókolózunk a kapcsolatban?

Kapcsolódó
Miért tűnik el a csókolózás a párkapcsolatokból?

Nemcsak a megszokás, de a biológia is tehet róla. Pedig a jó csók egy tartós kapcsolatban is növeli, gerjeszti a szexuális vágyat.

A csókolózás gyakorisága általában a házasságokban, hosszú távú párkapcsolatokban kerül előtérbe témaként, hiszen az ismerkedés fázisában vagy akár a kamaszkori első szerelmeknél még rengeteg a csók. A párkapcsolatokban a csókolózás mennyisége meghatározhatja a szexuális élettel való elégedettséget, de akár azt is, hogy magával a kapcsolattal mennyire vagyunk elégedettek. A Journal of Sex and Marital Therapy folyóiratban megjelent kutatás szerint a szex közbeni csókolózás mennyisége és minősége hatással van a női orgazmusra, és ráadásul arra is, hogy milyen gyakori a szex a kapcsolatban. A felmérésben 848 fő vett részt, a résztvevők körülbelül fele nő, fele férfi. Mindannyian elmúltak 18 évesek, és a közelmúltban legalább két évig tartó párkapcsolatuk is volt.

Túlnyomó többségük, azaz a 75 százalékuk házas volt a kutatás idején, 9 százalék pedig az eljegyzésnél tartott. A résztvevőket arra kérték, hogy válaszolják meg az alábbi kérdéseket, és osztályozzák 1-től 5-ig (1 = semennyire, 5 = sokszor) terjedő skálán: a partnerrel zajló legutóbbi szexuális élmény közben mennyiszer csókolta meg a partnerét; az elmúlt egy évben hányszor csókolta meg a partnerét? Feltettek továbbá kérdéseket az orgazmusról, a szex gyakoriságáról, a szexuális élettel, illetve a párkapcsolattal való elégedettségről. Kétféle csókra kérdeztek rá: a mindennapokban történő csókolózásra és a szex közben megélt csókolózásra.

Az eredmények szerint van összefüggés aközött, hányszor csókolózunk naponta és aközött, mennyire vagyunk elégedettek a szexszel, a párkapcsolattal. A nők esetében lényeges a rendszeres csókolózás a mindennapokban ahhoz, hogy szex közben eljussanak az orgazmusig.

Akkor leszel elégedett a kapcsolatoddal, ha többet csókolózol

Az is kiderült, hogy a kutatásban résztvevő férfiak esetében a szex közbeni csók gyakorisága közvetlen hatással van arra, mennyire elégedettek a szexszel és mennyire gyakran szexelnek a partnerükkel. Az is kimutatható a kutatásból, hogy a rendszeres szexuális élethez nagyon kell az is, hogy a mindennapokban csókolózzunk, és ez a férfiaknak is fontos, nemcsak a nőknek.

A csókolózás egyértelműen előrejelzi azt, hogy mennyire vagyunk elégedettek a párkapcsolattal, mennyire gyakori a szex a kapcsolatban.

Ez a kutatás pedig sokat segíthet mind a szakembereknek, mind pedig a pároknak abban, hogy hol kell változtatni a mindennapi szokásokon: ahhoz, hogy hosszú távon jól működjön a házasság/párkapcsolat, fontos, hogy naponta legalább egyszer csókolózzunk. Ez a csók ne csak egy puszi legyen, hanem olyan csók, amiben érzések is vannak, legyen hosszasabb, olyan, hogy közben megkívánjuk egymást. Egyáltalán nem baj, ha búcsúzásként reggel bevezetjük a tartalmas csókokat, ahogy az se hülyeség, ha elalvás előtt szánunk egymásra pár percet, és hosszasan megcsókoljuk egymást az ágyban.

A jó csók segíti tehát a vágyódást, hatással van a női orgazmusra, és arra is, hogy a férfiak mennyire gyakran vágynak a szexre a partnerrel. Minél ritkábban csókolózunk egymással, annál kevesebb lehet a szex a kapcsolatban, és annál kevésbé lehetünk elégedettek a párkapcsolatunk minőségével. Ez pedig fontos előrejelzője a félrelépéseknek, az érzelmi afféroknak vagy akár a tényleges szakításnak. Amilyen kis dolognak tűnik a csók, annál jelentősebb hatással lehet az életünkre.

Párkapcsolati és szexológiai tanácsadással foglalkozó szerzőnk korábbi cikkeit ide kattintva olvashatod el.

The post Legalább naponta egyszer kellene csókolóznunk first appeared on 24.hu.

Related posts

Nem engedik a transznemű atlétának, hogy induljon az amerikai válogatón

MOCOHU

Márki-Zay Péter: Kanadai állampolgár is vagyok

MOCOHU

Moldova György egy évvel a felesége halála után elveszi szerelmét, aki húsz éve vár rá

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This