14.1 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
betiltott hajléktalanságlmbtqMAGYARORSZÁGmelegpropagandaNagyvilágoroszország

Oroszországban betiltottak egy meleg- és nőgyűlölő csoportot

Szélsőségesnek nyilvánította, ezért betiltotta a bíróság Nyizsnyij Novgorodban azt a Férfiállam elnevezésű online szervezetet, amely a hatóságok szerint üldözi a nőket és a meleg férfiakat. A múlt héten a Youtube és a Telegram már blokkolta a szervezet alapítója, Vladiszlav Pozdnyakov által működtetett csatornákat. A 2016-ban alapított csoport több ezer követőt vonzott, és a kezdetekben az Facebook orosz megfelelőjén, a Vkontakte nevű közösségi oldalon futott.

A bíróságon bemutatott bizonyítékok egyike szerint a csoport korábban  célba vett egy szusit forgalmazó étteremláncot, amiért az egy fekete férfit és meleg férfiakat ábrázolt a reklámjában.

A bíróságon a csoport ügyvédje azzal érvelt, hogy az étteremlánc ellen folytatott akciójuk nem rasszista, ugyanakkor a reklámban szereplő szusi szivárványos színeit joggal ítélték el, mivel Oroszországban törvényellenes a fiatalok által is látható módon népszerűsíteni LMBTQ-tartalmakat.

A BBC News emlékeztet rá, hogy Oroszországban 2013-ban fogadták el a melegellenes propagandatörvényt, amely tiltja a fiatalokat célzó „meleg propaganda” terjesztését, beleértve az LMBTQ-szimbólumokat és a meleg életmóddal kapcsolatos információk átadását. A törvényt annak új, magyarországi változatához hasonlóan széleskörű, nemzetközi tiltakozás övezte az elfogadása után.

A most betiltott csoportot vezető Pozdnyakovot 2018 decemberében már egyszer elítélték szélsőségesség miatt, miután az ügyész azzal vádolta meg a csoportját, hogy „nőket becsmérlő tevékenységet folytat”. Az ítélet két év börtönbüntetésről szólt, ám nem sokkal az ítélet kihirdetése után kiderült, hogy a férfi elhagyta Oroszországot.

The post Oroszországban betiltottak egy meleg- és nőgyűlölő csoportot first appeared on 24.hu.

Related posts

Nem várt buktatók lehetnek a prémiumfizetéseknél

MOCOHU

Ezek voltak az idei év legjobb magyarországi épületei

MOCOHU

Megvan, kit támogat a Jobbik az előválasztás második fordulójában

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This