15.5 C
Budapest
April 29, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bangladesi ikerpárcselekvés a kiszolgáltatottakért alapítványcsókay andrásMAGYARORSZÁGszász jánosTudomány

Csókay András: Gyerekbántalmazást kimerítő levelet írt az alapítvány Szász János gyerekének

Két éve választotta szét a bangladesi sziámi ikreket a Csókay András idegsebész vezette orvoscsapat, de a műtétet követően botrányok sora kezdődött, amely pereskedésig fajult. Az ügyről Csókay most Veiszer Alindának adott interjút, amit a Telex szemlézett (az eredeti interjú havi előfizetés után a Patreonon érhető el).

A vita valójában Csókay és Pataki Gergely plasztikai sebész között húzódik. Csókay szerint Pataki a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány nevében támadja őt. Az interjúban a nevét sem mondja ki, végig az „Alapítványként” utal a Pataki képviselte oldalra. Az idegsebész szerint az egyik komoly probléma az volt a műtéttel, hogy az „Alapítvány” Csókay tudta nélkül tiltotta meg a vele sok éve együtt dolgozó, anatómiához értő képzőművésznek, Muhari-Papp Sándor Balázsnak, hogy ő építse fel puzzle-szerűen a kifűrészelt, feleslegessé vált koponyacsontokból az új koponyák hátsó részét. Ráadásul sikerként kommunikálták a műtétet, ami szakmailag nem lett volna indokolt (az egyik lány agya bevérzett, ő majdnem meghalt, és azóta is képtelen az önálló életvitelre).

Az idegsebész úgy fogalmazott, ha nem a háta mögött hoznak meg a műtétet érintő, alapvető döntéseket, akkor odament volna, és mondta volna, hogy „fiúk, akkor most innen takarodó van”.

Az orvoscsoport tagjai közötti konfliktusokat Szász János filmrendező is rögzítette, aki dokumentumfilmet akart készíteni a szétválasztás történetéről. Csókay szerint méltatlan volt, hogy Szásznál egy ismeretlen feljelentése miatt házkutatást tartottak a rendőrök, hogy lefoglalják a számítógépét, rajta a nyersanyagokkal. Eközben ráadásul a rendező és egész családja koronavírusos beteg volt.

Én jónak tartom a magyar rendőrséget, védi például a tüntetőket. De az, hogy 11 rendőr lerohanjon egy kovidos családot egy nyolc és egy tizenhat éves gyerekkel… Hát olyan megfélemlítő ereje volt ennek. (…) itt valami borzasztó félrevezetés történt. Félre lehet vezetni a legjobb rendőrséget is

– mondta a Szászt érő igazságtalanságról Csókay. Hozzátette, tudomása szerint „gyerekbántalmazást kimerítő levelet írt az alapítvány Szász János gyerekének, az valami egészen megdöbbentő volt. Elmond egy csomó hazugságot róla, és leírja, hogy meg kell tudni Szász János gyerekének, hogy az apja mit csinált.”

Szeptemberben írtuk meg, hogy megalázó rendőrségi ügye és korábbi munkahelyét, az SZFE-t ért méltánytalanságok miatt a rendező elhagyja az országot:

Kapcsolódó
Megalázó rendőrségi ügye és az SZFE miatt Szász János elhagyja az országot

A rendező azt mondta, olyan nyomot hagytak a gyerekeiben, amit sem elmondani, sem elfelejteni nem tud.

Az interjúban Csókay hosszan beszél az „Alapítvány” támadásai mellett a hitéről és arról is, hogy jogosan bírálható az orvoscsoport, amiért sokáig hallgattak, és nem akarták a vitákat kivinni a közönség elé, amíg az ország a műtétnek örült.

The post Csókay András: Gyerekbántalmazást kimerítő levelet írt az alapítvány Szász János gyerekének first appeared on 24.hu.

Related posts

Halálra guggoltattak egy férfit a Fülöp-szigeteken, mert megszegte a kijárási tilalmat

MOCOHU

Még mindig vakon repülnek a szállodások, mert nem láthatják a kötelezően szolgáltatott adatokat

MOCOHU

Ezúttal Japánból érkezett a gyógyír

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This