19 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
3 és 17 év köztiekgyerekekkoronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágoltássinovacvakcina

Hongkongban engedélyezték a 3 és 17 év közti gyerekek oltását

Hongkongban jóváhagyták a 18 év alattiak számára a kínai Sinovac koronavírus elleni vakcinát, az engedélyezett korhatár 3 év – írja a Guardian.

Sophia Chan, Hongkong élelmezésért és egészsgéügyért felelős minisztere szombaton azt közölte, a 12 és 17 közti kamaszok elsőbbséget élveznek az oltásban, ám a későbbi tervek szerint a fiatalabb korosztályra is kiterjesztik az oltást. A miniszter közleménye szerint a korosztály kiterjesztésénél figyelembe vették, hogy az oltás előnyei meghaladják a koronavírus-fertőzés kockázatait. Korábban már a hongkongi kormány tanácsadó testülete javasolta a korhatár kiterjesztését.

A korhatár kiterjesztése annak köszönhető, hogy az ázsiai pénzügyi központban februárban indult oltási kamány eredményei elmaradtak más fejlett gazdaságokétól. A lakossáb körülbelül 67 százaléka van beoltva két vakcinával, Sinovac, vagy a német BioNTech oltóanyagával.

Hongkong pénteken külön közleményben jelezte, hogy egymillió adag extra vakcinát vásárolt a BioNTechtől a harmadik koronavírus-oltások lehetővé tételéhez.

The post Hongkongban engedélyezték a 3 és 17 év közti gyerekek oltását first appeared on 24.hu.

Related posts

Hogyan és mivel etessük kutyánkat, hogy egészséges legyen?

MOCOHU

Ötvenszobás szálloda is működhetne ma a diósgyőri várban

MOCOHU

Szebbik arcát mutatta a Szeged, legyőzte a norvég kézibajnokot

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This