18 C
Budapest
May 9, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldkoronavírusMAGYARORSZÁGomikronvariáns

Magyarországon egyelőre nem találtak az omikron variáns által fertőzött személyt

Magyarországon a jelenlévő mintákban még nem detektálta a koronavírus új változatát, az úgynevezett omikron variánst a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére az NNK sajtóhivatala.

Az mno.hu cikke szerint azt követően keresték fel az NNK-t, hogy a hétvégén a “közvetlen szomszédságunkban”, Ausztriában, Csehországban, Németországban és Olaszországban is felbukkant az omikron, amit először a dél-afrikai térségben fedeztek fel.

Mint írták: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken aggasztónak nevezte a nagyszámú mutációval rendelkező új vírusvariánst. A WHO szerint ennél a variánsnál fokozottan fennáll az újrafertőződés kockázata az új típusú koronavírus eddig ismert variánsaihoz képest.

Megjegyezték, hogy az omikron felfedezése óta a világ több állama is korlátozza a beutazást a dél-afrikai régió különböző országaiból. A légi közlekedés korlátozásához Magyarország is csatlakozott – emlékeztettek, hozzátéve: Izrael közben egyenesen lezárta határait a külföldiek előtt.

Az omikronnak összesen ötven mutációja van, több mint harminc az úgynevezett tüskefehérjében, amelyet az oltóanyagok többsége célba vesz. Szakértők szerint a magas számból nem kell feltétlenül rosszra számítani, de fennáll a valószínűsége annak, hogy a koronavírus eddigi legfertőzőbb változatáról van szó, amellyel az immunrendszer kevésbé tud megküzdeni – írták, de Angelique Coetzee, a dél-afrikai orvosszövetség elnökét idézve hozzátették, hogy a dél-afrikai fertőzöttek között eddig egyetlen esetben sem okozott súlyos megbetegedést az omikron.

Kapcsolódó
Dél-afrikai szakértő: eddig nem okozott súlyos betegséget az omikron vírusváltozat

Ezért felesleges a pánik.

The post Magyarországon egyelőre nem találtak az omikron variáns által fertőzött személyt first appeared on 24.hu.

Related posts

Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger egy év után először találkoztak

MOCOHU

Aznapi kiszállítás a Tescónál – magyar IT szakemberek segítségével

MOCOHU

Itt a lakásfelújítás ideje, de nem tudod, milyen munkával kezdj? Ez az iránytű neked készült

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This