19 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
fertőzéshorvátországkoronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágszlovénia

Csökkent az fertőzöttek száma Magyarország szomszédjainál

Enyhén csökkent az új koronavírussal fertőzöttek és a kórházban kezelt betegek száma az elmúlt egy héten Horvátországban és Szlovéniában – derült ki a válságstábok vasárnapi jelentéséből.

A valamivel több mint négymillió lelket számláló Horvátországban az elmúlt 24 órában 3339 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, és a vírus okozta Covid-19 betegségben 64-en haltak meg. Kórházban 2538 beteget ápolnak, közülük 330-an vannak lélegeztetőgépen. Az országban eddig 2 millió 174 ezer 631-en kaptak védőoltást, közülük 1 millió 930 ezer 331-en már a második adagot is felvették.

Vili Beros horvát egészségügyi miniszter szerint éppen “az oltatlanok nagy halmaza adott életet a vírus új törzsének”. Hozzátette ugyanakkor, hogy az új vírusvariáns megfékezésére is hatékonyak az általános járványügyi szabályok, így a távolságtartás, a maszk viselése, a fertőtlenítés, a szellőztetés és a nagyobb összejövetelek kerülése.

A szomszédos Szlovéniában vasárnapra 1478 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és a fertőzés következtében 23 beteg halt meg. Kórházban 1140 beteget ápolnak, közülük 285-an vannak intenzív osztályon. A valamivel több mint kétmillió lakosú országban eddig 1 millió 229 ezer 116-an kaptak védőoltást, közülük 1 millió 146 ezer 403-an már a második adagot is felvették.

Szlovén járványügyi szakemberek szerint tekintettel arra, hogy az országban a lakosság mindössze 54 százaléka kapta meg valamelyik vakcina mindkét adagját, és a másik fele nincs beoltva és nem is került kapcsolatba a vírussal, a járványhelyzetet nem lehet “stabilnak” nevezni.

The post Csökkent az fertőzöttek száma Magyarország szomszédjainál first appeared on 24.hu.

Related posts

Rubint Réka Schobert Norbi kórházi ágya mellől jelentkezett be

MOCOHU

Csősz Bogi elmagyarázta, hogy miért dolgozik, annak ellenére, hogy gazdag a férje

MOCOHU

Új koronavírus elleni gyógyszert szabadalmaztak Oroszországban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This