15.4 C
Budapest
April 30, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
fenyegetéskarácsony gergelyKözéletMAGYARORSZÁGpedagógusoksztrájktanárok

Karácsony szerint viccnek is durva, hogy fenyegetik azokat, akik részt vennének a jövő heti sztrájkban

Nem korlátozható a közoktatási intézményekben dolgozók sztrájkhoz való joga! – írta Karácsony Gergely főpolgármester a koalíciós polgármesterekkel közös közleményében szerdán. A pedagógusok figyelmeztető sztrájkjával kapcsolatban úgy fogalmaztak, kiállnak azok mellett, akiket jogsérelem ér.

A közoktatásban dolgozók szakszervezetei érdekeik érvényesítése érdekében január 31-én figyelmeztető sztrájkot tartanak.

Ez megítélésünk szerint alapvető munkavállalói joguk, és ezt a jogukat nem lehet korlátozni

– olvasható a közleményben.

„Ennek ellenére a kormány nemtelen eszközökkel kíván fellépni a január 31-ei figyelmeztető sztrájkkal szemben, és megakadályozza, hogy minél több közoktatásban dolgozó emelhesse fel a hangját az őt ért sérelmek miatt. Hozzánk, kerületi polgármesterekhez is több jelzés jutott el, hogy munkáltatói intézkedéssel fenyegetik azokat, akik csatlakoznak a figyelmeztető sztrájkhoz. Egy munkaerőhiánnyal küzdő ágazatban ez még viccnek is durva. Ezért is elítélünk minden olyan próbálkozást, üzengetést, amely korlátozni akarja ezt az akciót” – emelték ki a résztvevők, akiknek álláspontja szerint a kormánynak megfélemlítés helyett dolgoznia és tárgyalnia kellene, megoldást keresnie, nem pedig fenyegetőznie.

The post Karácsony szerint viccnek is durva, hogy fenyegetik azokat, akik részt vennének a jövő heti sztrájkban first appeared on 24.hu.

Related posts

Szegény francia teniszezőnek ki sem kellene állnia Federer ellen

MOCOHU

Magyar cégnek ítélte oda az Apple az év legjobb Mac applikációjáért járó díjat

MOCOHU

Szembeszállt a nácikkal az első női karmester

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This