19.2 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-StílusMAGYARORSZÁGphytotec proxelan

A feleség trükkje segített a férj prosztataproblémáján (x)

Sándor: „Nekem is idő kellett, hogy segítséget kérjek”
– A kolléganőim gyakran panaszkodnak a férjeikre, akik azt hiszik magukról, hogy örök fiatalok, és nekik soha nem lesznek prosztatagondjaik. Amikor megjelennek náluk a vizelési zavarra utaló jelek, riadtan titkolják azokat a párjuk elől, és a világ minden kincséért sem mennének el orvoshoz, mert maguknak sem szívesen vallják be, hogy az éjszakai vécére járkálás nem természetes. Nekem is idő kellett, mire beláttam, hogy fel kell keresnem az urológust a panaszaimmal – kezdi történetét az ötvennyolc éves Sándor.
„A titkos trükk: hallgatok a feleségemre”
– Az ismerőseim szerint tíz évet simán letagadhatok, és sokat teszek azért, hogy minél tovább megmaradjon az erőm és az egészségem. Rendszeresen sportolok, csak különleges alkalmakon iszom alkoholt, és van egy titkos trükköm is: hallgatok a feleségemre. Heni úgyis mindig hamarabb tudja, ha valami bajom van, mint én magam. Ez a lelki és a testi gondjaimra egyaránt igaz. Azt is észrevette, hogy az utóbbi időben sűrűbben jártam ki éjszaka a fürdőbe, mert nagyon gyakran jött rám az erős vizelési inger.
Az őszinteség kifizetődő
Az éjszakai kijárkálásaim alapján Heni gyanította, hogy a prosztatámmal lehet gond, de először inkább tapintatosan megkérdezte, minden rendben van-e velem. Nem mismásoltam: elmondtam neki, hogy újabban már egészen kis vizeletmennyiségtől is úgy érzem, hogy majd szétdurran a hólyagom. Heni türelmesen végighallgatott, és megkérdezte, gondoltam-e arra, hogy elmenjek urológushoz. „Gondolt a halál” – válaszoltam volna neki a legszívesebben, de tudtam, hogy igaza van, és bejelentkeztem a rettegett vizsgálatra.
Megtudtam: nem vagyok egyedül a bajommal
A vizsgálatnak rosszabb a híre, mint amennyire valójában megterhelő, simán ki lehetett bírni. A doki ultrahanggal is megnézett, és vérvételre is elküldött. Így derült ki, hogy jóindulatú prosztatamegnagyobbodásom van, ami az ötven év körüli férfiak körében elég gyakori betegség. Jóindulatú prosztatamegnagyobbodásról akkor beszélünk, amikor a prosztata sejtjei felszaporodnak, és a sejtszámnövekedés miatt egyre nagyobbá váló szerv elkezdi nyomni a húgycsövet, ezáltal befolyásolja a húgycső és a húgyhólyag működését. Az orvos elmagyarázta, hogy ez egy elhúzódó és lassú folyamat, amely jellemzően 30 éves kor körül indul el, 50 év felett minden második férfinál előfordul, de nem mindenkinél okoz panaszokat: Magyarországon évente mintegy 350–400 ezer sorstársam szorul kezelésre a probléma miatt.
Segített a Proxelan kúp
Heni időközben utánanézett annak, milyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre, így talált rá a Proxelan végbélkúpra, amely a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás kiegészítő kezelésére javallott. A hialuronsavat és gyógynövénykivonatokat tartalmazó kúp hasznos összetevői a végbél vénáin keresztül könnyen a prosztata közelébe jutnak, ezért ott hatnak, ahol a baj forrása van. A Proxelan végbélkúp használata gyors és egyszerű, ráadásul nem kellett az orvossal felíratni, recept nélkül kapható a patikában. A 30 darabos kiszerelés éppen egy hónapra volt elég, ennyi idő alatt mérséklődtek is a kellemetlen panaszaim. Az idő ettől még múlik, én sem leszek már fiatalabb, de továbbra is mindent meg fogok tenni azért, hogy a lehető legjobb egészségben érjem el a nyugdíjkorhatárt – foglalja össze Sándor.
Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL
A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
The post A feleség trükkje segített a férj prosztataproblémáján (x) first appeared on 24.hu.

Related posts

Hlavaty Tamás orosz kézicsapatnál lett vezetőedző

MOCOHU

Ráfekszik a gyerekekre a depresszió, ami egy hatalmas, elhízott macska

MOCOHU

Orbán Viktor is megemlékezett a húsz évvel ezelőtti New York-i terrortámadásról

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This