25.1 C
Budapest
June 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élőMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúpercről-percre

Zelenszkij: Nem mondunk le saját területeinkről a NATO-csatlakozásért

Ukrajna nem mond le azon területek iránti igényeiről, amelyeket sajátjának tart, cserébe a NATO-tagság perspektívájáért – jelentette ki szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vilniusi sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint.
„Azt kell mondanom, sosem cserélnénk semmilyen státuszra semekkora területünket, még akkor sem, ha egy faluról  volna szó, amelynek egyetlen lakója egy apóka volna” – válaszolt Zelenszkij a Politico című hírportál azt firtató kérdésére, hogy egyes nyugati országok előkészíthetnek-e egy olyan forgatókönyvet, amely szerint Ukrajna NATO-tagságának kérdését felhasználhatják az Oroszországgal való tárgyalásokon.
„Nem adjuk oda területeinket, és sosem fogjuk őket becserélni semmiféle befagyott konfliktusra. Álláspontomat nagyon jól ismerik a partnereim” – hangsúlyozta az ukrán elnök.
Zelenszkij mindemellett a Politico egy másik kérdésére is válaszolt, miszerint az Egyesült Államok és Németország állítólag miért ellenezték a vilniusi NATO-csúcs zárónyilatkozatába felvenni Ukrajna lehetséges csatlakozásának ütemtervét. Az ukrán elnök ezzel kapcsolatban kifejezte azon meggyőződését, hogy sem Olaf Scholz német kancellár, sem Joe Biden amerikai elnök nem fog „árulást” elkövetni ebben a kérdésben.
Nem sokkal korábban az ukrán elnök elismerte, hogy hazája csak az ukrajnai háborút követően csatlakozhat az észak-atlanti szövetséghez. Úgy tudni, mindenekelőtt Berlin és Washington ellenezte Moszkvára tekintettel egy időtávlatban világosan meghatározott ütemterv rögzítését a zárónyilatkozatban.The post Zelenszkij: Nem mondunk le saját területeinkről a NATO-csatlakozásért first appeared on 24.hu.

Related posts

Enyedi Ildikó balatoni kémsorozatának terve díjat nyert a Berlinalén

MOCOHU

Polt Péter: A valódi korrupció nem mindig korrelál a percepciós érzetekkel

MOCOHU

Tornádó volt Óbudán kedd este

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This