22.8 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
honorMAGYARORSZÁGTech

Megérkezett a HONOR 90, a tenyérbe simuló útitárs

Kína után végre Európába is megérkezett a HONOR N-szériájának legújabb tagja. A HONOR 90 több kulcsfontosságú területen fejlődött elődeihez képest. Ilyen a kijelző, illetve a kamera(rendszer), amely segíti a tartalomkészítést és annak megosztását a közösségi médiában.
Karcsú és sikkes társ
A jól ismert egyszerű, fehér dobozban a SIM kártya kiszedő tű mellett egy C típusú töltőkábelt találunk, töltőfejet és használati utasítást nem, de ez manapság nem egyedi dolog, nyilván környezetvédelmi szempontoknak is igyekeznek megfelelni a gyártók. Jó hír, hogy a készüléken szériatartozék egy képernyővédő fólia, így nem fenyeget az a veszély, hogy a csomagolásból kiemelve egy ügyetlen mozdulat és a padlóra zuhanva máris pókhálósra tört a kijelző. Akinek volt már ilyen élménye, az tudja, mennyire bosszantó, és milyen felszabadító, ha ettől nem kell tartani. Ugyanakkor egy hetes használat elég volt ahhoz, hogy a fólia elkezdjen felhólyagosodni, úgyhogy aki szeret biztosra menni, az azért számíthat rá, hogy egy komolyabb képernyővédőre még érdemes lesz beruháznia.

HONOR

Kézbe fogva a készüléket, ami rögtön feltűnik, hogy vékony, nem túl nagy, de nem is kicsi, és viszonylag könnyű. Egy női tenyérbe kimondottan könnyen belesimul, nem csúszik, kellemes a fogása. Ezt a négyszeresen ívelt kijelzőhöz igazodó formájának köszönhetjük, mely az elő- és a hátlapra is kiterjed. Maga a méret számokban kifejezve: a telefon 161.9 milliméter hosszú, 74.1milli széles és 7.80 milli magas, amihez 183 grammos súly társul. Idehaza három impozáns színben lesz kapható, ezek a gyémántezüst, a smaragdzöld, és az éjfekete. Ennyit a külsőségekről, lássuk, mit rejt ez a kecses gépház.
Meggyőző beltartalom
A készüléket Snapdragon 7 Gen 1 processzor működteti, és MagicOS 7.1 fut rajta, ami az Android 13-on alapul. Mindehhez modelltől függően 8 vagy 12 GB-os memória társul, 256, illetve 512 GB tárhellyel kiegészülve. Érdemes még szót ejteni az 5000 mAh-s teljesítményű akkumulátorról, mely igazán acélos, és 66 Wattal tölthető. Tapasztalataink szerint átlagos használat mellett – értsd: hívások, üzenetváltás, chat, böngészés és napi fél óra játékidő – két napot is simán bír az aksi egy töltéssel, ami nem kis dolog.
A grafikus teljesítményt az Adreno 644 GPU-nak köszönhetjük, és itt el is érkezünk a készülék egyik igencsak figyelemreméltó részéhez, ami a 6.7 colos AMOLED kijelző, mely 120 hertzes képfrissítéssel és 1200×2664 pixeles felbontással kínálja meg a kedves vásárlót, és akár 1,07 milliárd szín megjelenítésére is alkalmas. A videó- és filmnézés így aztán kifejezetten élvezetes rajta, még sztereó hangzás hiányában is.
Külön említést érdemel a kijelző kapcsán, hogy a gyártó extra nagy hangsúlyt fektetett a szemvédelemre. A 3840Hz-es PWM-es fénytompításnak hála, a készülék egyáltalán nem vibrál, így még gyenge fényviszonyok mellett is sokkal kevésbé fárasztja a szemet, amit a Honor 90-es széria párizsi bemutatóján egy berendezés segítségvel látványosan illusztráltak is.

HONOR

A kijelző fényereje ráadásul alkalmazkodik használója szokásaihoz, illetve a külső fényviszonyokhoz is, ami a kategóriában kiemelkedő teljesítménynek számít.
Kameraőrültek, szevasztok!
A Honor 90 másik legkiemelkedőbb szekciója a kameraegysége. A készülékben egy 200 megapixeles fő kamera kapott helyet. Ehhez társul egy 112°-os látószögű, 12 megapixeles ultraszéles és makró kamera, valamint egy 2 megapixeles mélységi kamera, ami segít pontosabban felmérni a távolságot.

HONOR

HONOR

HONOR

HONOR

A szelfikedvelőknek pedig minden bizonnyal felcsillan a szemük az 50 megapixeles előlapi kamerától, amivel 8160×6112 pixel felbontású fotókat és 3840 x 2160 pixeles videókat is lőhetnek.
A videózást egyébként mesterséges intelligencia segítségével teszi kényelmesebbé a Honor 90. Ha nem tudjuk eldönteni, milyen módban készítsünk videót, a készülék gyakorlatilag megteszi helyettünk. Az MI segítségével felismeri a szituációt, és ajánl egyet az öt módból: ezek a portré, HDR, közeli, multivideó és solo-cut. Emellett minden irányból képes a zajcsökkentésre, 20dB-es zaj-hang aránnyal operálva. Ez segíthet kiszűrni az olyan háttérzajokat, mint a dudálás vagy az emberi beszéd, például vlogolás közben, így tiszta hangokat lehet rögzíteni zavaró tényezőktől függetlenül. Láthatóan nagy hangsúlyt fektetett tehát a gyártó arra, hogy azoknak a fiatal fogyasztóknak mutasson egy jó alternatívát, akik szívesen készítenek és osztanak meg magukról videós tartalmakat.
Összességében a Honor új üdvöskéje egy szerethető készülék, és népszerű modell lehet az androidos átlagfelhasználók, valamint az amatőr tartalomgyártók körében. A barátságos méret, a szemkímélő kijelző, a jó kamerarendszer és a hosszú üzemidő jelentik erre a garanciát. Ez a telefon jó választás lehet mindenkinek, aki szeret fotózni, szívesen posztol a közösségi platformokon, és boldog attól, ha a telefonja ennek ellenére simán bírja a nap végéig szusszal. A magunk részéről a teszt során hiányosságként csak azt éltük meg, hogy nem tudja a készülék a vezeték nélküli töltést és nem vízálló, bár ha a medence partján készítjük vele a nyaralós szelfiket, pár csepp víztől nyilván nem lesz semmi baja, csak nem kell megúsztatni.
És végül, de nem utolsó sorban jöjjön a matek. A készülék nem olcsó, de ha figyelembe vesszük mit tud, akkor azért érthetővé válik az ára. Idehaza a Honor 90 már előrendelhető 239.990 forintért az eMagnál, és nyitó akcióként egy Honor X8 Pad is jár mellé ajándékba. Boltokba a készülék várhatóan július 17-én fog kerülni, méghozzá két változatban: a 8 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel bíró változat ára 219 990 forint, a 12 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel rendelkező példány pedig 239 990 forintba kerül majd.The post Megérkezett a HONOR 90, a tenyérbe simuló útitárs first appeared on 24.hu.

Related posts

A nap legfontosabb hírei – 2021. 04. 17.

MOCOHU

Az utolsó előtti másodpercben ütötte ki ellenfelét a ketrecharcos

MOCOHU

Bruce Willis már arra is rábólintott, hogy egy orosz reklámban CGI-fejjel „szerepeljen”

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This