25.3 C
Budapest
April 28, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
atlétikai vb 2023budapesti atlétikai vb 2023fekete fédragerelyhajításherczeg györgykéri biankaletsile tebogoMAGYARORSZÁGnoah lylesSport

Lyles óriási fölénnyel nyerte a 200-at

Érthetően nagy várakozás előzte meg a férfi 200 döntőjét, a 100-on világbajnok Noah Lyles ugyanis azt tervezte a vb előtt, hogy megdönti Usain Bolt 19.19-es világcsúcsát. Ott volt még a mezőnyben a rövidebb sprinttávon szintén dobogós Letsile Tebogo és Zharnel Hughes is, valamint az az Andrew Hudson, aki még az elődöntő előtt az edzőpálya és a stadion közti golfkocsibalesetben megsérült – ő ugyan nem futott döntős időt, de az a döntés született, hogy indulhat pénteken este.
Lyles a kanyar közepén gyújtotta be a rakétákat, a célegyenesre pedig már egyértelműen az első helyen fordult, majd fokozatosan növelte az előnyét. A világcsúcstól, de még az egyéni legjobbjától is jelentősen elmaradt, de így is 25 századot vert a mezőnyre (19.52 volt a győztes idő).

Varga Jennifer / 24.hu

Amerikai második helyet hozott a döntő, Erriyon Knighton szerezte meg az ezüstöt, míg a 100-on második Tebogo ezúttal harmadik lett. Knighton nevét érdemes lesz megjegyezni, még csak 19 éves, de a tavalyi vébén harmadik, most második lett.
Hudson a nyolcadik helyen végzett.

A 26 éves Noah Lyles az ötödik világbajnoki címét nyerte, ezen felül van vb-ezüstje és olimpiai bronzérme is. Szombaton este az amerikai 4×100-as váltó tagjaként is vb-döntőt fut majd az előzetes tervek szerint.

Kapcsolódó

„Az én fejemben nincsenek riválisok” – Noah Lyles töltheti be a Usain Bolt után maradt űrt?
Az amerikai sprinter nem kisebb tervekkel érkezett a budapesti atlétikai világbajnokságra, minthogy szerezzen három aranyérmet és megdöntse Usain Bolt egyik rekordját. Egy első helyet már megszerzett.

Férfi 200 méteres síkfutás, döntő

1. Noah Lyles (amerikai) 19.52
2. Erriyon Knighton (amerikai) 19.75
3. Letsile Tebogo (botswanai) 19.81
The post Lyles óriási fölénnyel nyerte a 200-at first appeared on 24.hu.

Related posts

A bandaháború nem állíthatja meg a szerelmet

MOCOHU

„Hatása a város sportéletére felbecsülhetetlen” – uszodát neveztek el Cseh Lászlóról

MOCOHU

Így sportoljunk, ha allergiások vagyunk (x)

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This