20.9 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élő hírfolyamgázahamászizraelMAGYARORSZÁGNagyvilágpercről-percre

Izrael: Ötven iszlamista terroristát öltek meg a gázai szárazföldi műveletben

Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy a palesztin Gázai övezetben zajló szárazföldi hadműveletben kedden megöltek mintegy ötven terroristát, s az izraeli hadsereg átvette az irányítást az övezetet ellenőrző Hamász szervezet Dzsabaliában található támaszpontja felett.
Daniel Hagari katonai szóvivő elmondta, hogy az izraeli légierő Dzsabalia központjában a Hamász fegyvereseit rejtő épületet támadott a Sin Bét belbiztonsági szolgálat információi alapján. Az épület alatt bunkereket építettek ki, melyek a légicsapásban beomlottak, ez a környező épületek összeomlását és sok terrorista halálát okozta – fogalmazott a szóvivő. Hozzátette: meghalt az egyik Hamász-zászlóalj parancsnoka, az október 7-i terrortámadás egyik vezetője, Ibrahim Biari is – ahogy arról korábban mi is beszámoltunk.
Az izraeli hadsereg szerint a szárazföldi erők gázai bevonulása óta Biari irányította ellenük a harcokat az övezet északi részén. Részt vett Biari a 2004-es asdodi kikötői támadás előkészítésében is, amelyben tizenhárom izraelit gyilkoltak meg. Felelős volt két évtizeden át Izrael elleni rakéták kilövéséért és izraeli katonák elleni több támadásért.
Az elfoglalt dzsabaliai erődítmény a negyed nyugati részén található, s a Hamász fegyveresek kiképzésére és fegyverek raktározására használta.
Az erődítményben az izraeli erők csatákat vívtak a terroristákkal, sokakat megöltek, s a repülőgépekről is további fegyveresekkel végeztek. Alagútaknákat, fegyvereket és katonai felszereléseket találtak és semmisítettek meg. A harcosok elhelyezkedtek a terepen, és átvették az irányítást
áll az izraeli hadijelentésben.
Beszámoltak arról is, hogy Dzsabalia menekülttáborban sok palesztin helyben maradt, noha felszólították őket arra, hogy költözzenek át az övezet déli részébe.
A Hamász rendkívül kegyetlen módon továbbra is védőpajzsként használja a lakosságot
mondta Hagari, aki megismételte a Gázai övezet északi részének lakóihoz intézett felhívását, hogy távozzanak délre. „Jahja Szinvár (a Hamász gázai vezetője) nem törődik Gáza lakóival, szándékosan építtette ki a terrorista infrastruktúrát sok civil otthona alá” – fogalmazott a szóvivő.
Bejelentették azt is, hogy a Gázai övezet északi részén folytatott összecsapásokban meghalt két húszéves izraeli katona, Roi Volf és Levi Lifsic.
Amikor csatába ment, azt mondta, hogy tudja, hogy ezúttal a hazánkért harcol
nyilatkozott egyikük édesapja modiini otthonuknál. „Nem az volt az álma, hogy katona legyen. Filmeket és televíziót akart csinálni. Nagyon szerettük” – tette hozzá.
„Nagy erőket vetünk be mélyen a Gázai övezetben. Csaták folynak, és nagyon jelentősek az eredmények a csatatéren. Sajnos, a háborúnak ára is van, és ez az ár az utolsó napon súlyos volt” – nyilatkozott Joáv Galant védelmi miniszter.
„Eltökélt szándékunk a folytatás és a győzelem. Hiszek bennetek, látom az arcotokat, a harcosok arcát. Bízunk bennetek, mert tudjuk, hogy nektek köszönhetően megnyerhetjük ezt a háborút. Nem lesz könnyű, nem lesz rövid, lesz ára, de nyerni fogunk” – tette hozzá a védelmi miniszter a palmahimi légibázison tett látogatásán.
(MTI)The post Izrael: Ötven iszlamista terroristát öltek meg a gázai szárazföldi műveletben first appeared on 24.hu.

Related posts

Veszélyeztetett „faj” lesz a mountain bike-verseny, ha nem fognak össze a kerékpárosok

MOCOHU

Nyugdíjat érhet majd a családtag ápolása – ezt ígéri az MSZP

MOCOHU

Előkerült az utolsó fotó Suhajda Szilárdról

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This