18.7 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-StílusMAGYARORSZÁGphytotec

Rejtélyes tünettel jelentkezett a hétköznapi betegség a sikeres édesapánál (x)

Nem tudtam örülni semminek
Jól fizető állásom van, szép házam, csodálatos feleségem, aki nagyon klassz édesanyja a két gyermekünknek. Tisztában vagyok azzal, hogy mindenem megvan, amit csak kívánhatnék. Egy ideje mégsem tudok örülni semminek – kezdi történetét a negyvenöt éves Zalán. – Azt hittem, jobban leszek, ha még többet, még keményebben dolgozom, de a hajtás és a túlórázás csak ideig-óráig segített a hangulatomon.
Magam akartam megoldani a helyzetet
Egy humorista azt mondta, hogy a nők enni és vásárolni kezdenek, ha lelkileg nincsenek egyensúlyban, a férfiakra viszont jellemzőbb, hogy másokra támadnak, ha szomorúak. Velem is ez történt: amikor elkezdtem magam szomorúnak, borúlátónak érezni, agresszívvé váltam. Nem osztottam meg senkivel az őrlődéseimet, hanem megmakacsoltam magam, megkeményedtem. Előtte sem voltam egy nagyon érzelmes ember, de az utóbbi időben valóban mindenbe belekötöttem, szinte kerestem a konfliktusokat. Az ismerőseim régebben úgy emlegettek: „Zalán, a született értékesítő”. Mostanában viszont már csak annyit mondtak rólam a hátam mögött, hogy „nehéz ember” vagyok. Én is észrevettem, hogy rossz irányba mennek a dolgok, de eszembe sem jutott segítséget kérni. Gondoltam, ha én nem tudom megoldani a problémámat, más még annyira sem fogja.
Azon az éjszakán valami megváltozott
Egyik este a feleségemet, Katát kisírt szemekkel találtam otthon. „Zalán, én ezt nem bírom tovább. Mostanában nem ismerek rád, szólni sem merek hozzád…  Látom, hogy valami elől menekülsz, és nem is akartam beleszólni, de egyre nehezebb veled. Kérlek, mondd el, mi bánt téged!” Ezzel annyira felbosszantott, hogy egy szó nélkül sarkon fordultam, rácsaptam az ajtót, kocsiba vágódtam, és nekieredtem az éjszakának. Őrült sebességgel szeltem az utat, veszélyes előzésekbe mentem bele – közben tudtam, mennyire nem észszerű a viselkedésem. Amikor lehiggadtam, és hazamentem, nem volt otthon senki. Egy cetli várt az asztalon, hogy Kata pár napra átköltözik a gyerekekkel az édesanyjához, én pedig keressek fel végre egy szakembert.
Emiatt váltam „nehéz emberré”
Jobb híján Kálmánnal, a HR-menedzserünkkel ültem le másnap, és vázoltam neki a helyzetet. Ő végighallgatott, és megkérdezte, volt-e valaha depressziós epizódom. Értetlenül néztem rá: náthás sem nagyon voltam eddig életemben, nem, hogy depressziós! Azt hittem, férfiakra ez az állapot egyáltalán nem is jellemző. Erre elmondta, hogy ez egy elég nagy tévhit, ugyanis a férfiaknál is kialakulhat hangulatzavar, és a munkatársaim visszajelzése, valamint az én elmondásom alapján erre gyanakszik. A férfiaknál ugyanis gyakran nem letargiában, hanem ingerlékenységben, agresszióban nyilvánul meg az enyhe depresszió.
Féltem, hogy Kálmán őrültnek tart
Ahogy hallgattam, el kellett ismernem: pár hete valóban üresnek és boldogtalannak éreztem magam, minden különösebb ok nélkül. Kálmán elmondta, hogy az ő életében is volt hasonló, lelkileg nehéz időszak, és neki nagyon sokat segített egy vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer, a Remotiv extra. Döbbenten néztem rá. „Kálmán, most tényleg egy depressziógyógyszerre akarsz rábeszélni? Nem vagyok őrült, nem kell gyógyszer!” Kálmán megértően mosolygott: „Szó sincs arról, hogy bárki őrültnek tart! Fogd fel úgy, hogy ez a gyógyszer abban segít, hogy újra a legjobbat tudd kihozni magadból!” – nézett a szemembe Kálmán. Elmondta, hogy a Remotiv extra igazoltan hatásos az enyhe depresszió tünetei ellen: enyhíti a belső nyugtalanságot, javítja a hangulatot, fokozza a motivációt. Arra is felhívta a figyelmemet, hogy ne várjak azonnal javulást, a hatás kialakulásához 10-14 nap szedés után lehet számítani.
Segített az orbáncfűkivonat-tartalmú tabletta
Fenntartásokkal, de elkezdtem szedni a Remotiv extrát, és lassan, hetek alatt érezni kezdtem, hogy kiengedek, nyugodtabb és motiváltabb vagyok. Végre újra tudtam aludni. Sajnáltam, hogy ilyen sokáig húztam a dolgot, és azt hittem, erőből megoldhatom. Megfogadtam magamnak, hogy jobban oda fogok figyelni a környezetem, a családom és a munkatársaim visszajelzéseire, kéréseire, hogy legközelebb már ne kelljen ekkora feszültség ahhoz, hogy kész legyek segítséget kérni.

Phytotec

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL
OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,
GYÓGYSZERÉSZÉT!

 The post Rejtélyes tünettel jelentkezett a hétköznapi betegség a sikeres édesapánál (x) first appeared on 24.hu.

Related posts

Meg is van a kézivébé legnagyobb hoppon maradása

MOCOHU

Lemészárolta családját egy 17 éves amerikai, mert apja leszidta

MOCOHU

Mészáros Lőrinc, vagy egy Mészáros Lőrincre nagyon hasonlító férfi egy ICON feliratú pólóban és papucsban nyaral Dél-Olaszországban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This