26.2 C
Budapest
April 29, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
celjeférfi kézilabda bajnokok ligájakézilabdakézilabda bajnokok ligájaMAGYARORSZÁGSporttelekom veszprém

A Veszprém esélyt sem adott a nyeretlen ellenfélnek a BL-ben

A Veszprém 40-33-ra nyert a szlovén RK Celje PL otthonában szerdán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában.
A vendégek keretéből Jehia el-Dera és Mikita Vajlupov hiányzott. Utóbbi, a fehérorosz jobbszélső vállsérülés miatt legalább két hónapig nem játszhat.
Az első három lövését mindkét együttes elrontotta, a szlovénok első akciógólja több mint nyolc perc után született (2-4). A folytatásban sem céloztak hatékonyan a csapatok, de mivel a Celje rontott többet, a 18. percben már 12-5-ös előnyben volt a magyar bajnoki címvédő.
A találkozó előtt a Veszprém öt győzelemmel és egy vereséggel, a Celje viszont pont nélkül állt, és a tabellán meglévő különbség a pályán is megmutatkozott a csapatok között.
A bakonyiak jó játéka és megnyugtató előnye miatt Momir Ilic vezetőedző támadásban is lehetőséget adott Ligetvári Patriknak, ami a BL-ben nagyon ritkán fordul elő.
A dinamikus támadójáték némileg a védekezés rovására ment a vendégeknél, mert bár 22 gólt dobtak az első félidőben, 17-et kaptak. A meccs a 39. perc után dőlt el, amikor a veszprémiek 5-0-s sorozatot produkáltak, majd a 49. percben tíz találattal vezettek. Ekkor már szokatlan összeállításban kézilabdáztak, Ilic minden cserejátékosnak lehetőséget adott, ezt kihasználva a szlovénok némileg csökkentették hátrányukat, de az utolsó percek már jobban hasonlítottak egy gálamérkőzésre, mint BL-találkozóra.
Hugo Descat nyolc, Ludovic Fabregas öt, Lukas Sandell és Nedim Remili négy-négy gólt szerzett, Rodrigo Corrales 12 védéssel zárt. A szlovénoknál Tim Cokan hét gólig jutott.
A hazaiak egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen.
A két együttes 19. egymás elleni tétmérkőzésén egy vereség és egy döntetlen mellett 17. alkalommal győzött a Veszprém. A hat győzelemmel és egy vereséggel álló bakonyiak november 23-án éppen a Celjét fogadják a BL-ben.
A szegedi érdekeltségű A csoportban Máthé Dominik csapata, a Paris Saint-Germain 36-31-re kikapott a norvég Kolstad HB otthonában. A válogatott jobbátlövő három kísérletből kétszer talált be.

Eredmény, csoportkör, 7. forduló, B csoport:

RK Celje PL (szlovén) – Telekom Veszprém 33-40 (17-22)
lövések/gólok: 52/33, illetve 56/40
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 4/4
kiállítások: 8, illetve 2 perc
The post A Veszprém esélyt sem adott a nyeretlen ellenfélnek a BL-ben first appeared on 24.hu.

Related posts

Felfüggesztettet kapott a férfi, akinek levágta a vonat a lábait, 600 milliós csalásért ítélték el

MOCOHU

Kocsis Máté gyermekei nem mehetnek oviba, pedig szeretnének

MOCOHU

Olaszországban is megszűnik a kötelező maszkhasználat

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This