17.3 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bejelentésgeekMAGYARORSZÁGmegjelenésplaystation 5sonyTechthe last of usthe last of us part ii remastered

Jövő év elején érkezik a The Last of Us Part II Remastered

Korábbi szivárgásoknak hála egy ideje nem titok az érkezése, de – többek között – adathalászok által szerzett információk alapján már biztosan kijelenthető: 2024 elején a boltokba kerül a 2020 nyarán megjelenet The Last of Us Part II feljavított, kifejezetten PlayStation 5 konzolra optimalizált verziója, ami nem meglepő módon a The Last of Us Part II Remastered címet kapta a keresztségben.
Az Insider Gaming a megjelenési dátumot is tudja: 2024. január 19., illetve a portál a még be sem jelentett játék előzetesét is megszerezte.
A Naughty Dog fejlesztőcsapat alkotása a PlayStation 4 konzol egyik utolsó nagy címe volt, és a disztópikus történet ugyan játszható a 2020 őszén piacra dobott PlayStation 5 konzolokon is, de a játékból eddig nem készült olyan verzió (egy frissítést leszámítva, ami lehetővé tette a 60 képkocka per másodperces képfrissítést), ami teljes egészében kihasználná a Sony újgenerációs konzoljában lévő, az elődjénél jóval erősebb hardvert.
Ezt a pótolja a januárban érkező Remastered változat, amiről már most bizton kijelenthető, hogy valamikor a közeljövőben elérhető lesz PC-re is. A most napvilágra került információk ugyanakkor nem tartalmaznak ezzel kapcsolatos részleteket.
De mi változik?
A PlayStation adatbázisából kinyert információk szerint a játék még az alapjátéknál is szebb lesz, Fidelity Mode-ban a 4K felbontás is elérhetővé válik (a képfrissítés ebben az esetben nem ismert), rövidülni fognak a töltési idők és a program ki fogja használni a PlayStation 5 mellé fejlesztett DualSense konzol minden képességét. Emellé érkezik egy új rougelike játékmód (No Return), kipróbálhatók lesznek az alapjátékból kivágott pályák, illetve fejlesztői kommentár kíséretében is végigjátszható lesz a program.
Hogy mindezért mennyit kér majd a Sony, az egyelőre nem ismert, ahogy az sem, hogy a PS4-es verzióval rendelkezőknek lesz-e lehetőségük az alapárnál olcsóbban hozzájutni a feljavított verzióhoz.
A felújított változat bejelentése annak fényében nem meglepő, hogy az eredetileg 2013-ban, PlayStation 3-ra kiadott, a hasonló című tévésorozatot is ihlető The Last of Us is megkapta a maga felturbózott verzióit. Először PlayStation 4-re készült belőle új változat, majd 2022-ben megérkezett a The Last of Us Part I Remastered, először PlayStation 5-re (ez a változat kiváló lett), majd valamivel később PC-re is – utóbbi kiadás viszont a megjelenéskor botrányt okozott, annyira gyatra minőséget képviselt.

Kapcsolódó

Kilenc év után is úgy szippant be a The Last of Us, mintha sosem játszottam volna vele
A legendás játék újrakiadása ugyanúgy a kijelző elé szegezett, mint az első alkalommal.

The post Jövő év elején érkezik a The Last of Us Part II Remastered first appeared on 24.hu.

Related posts

Esélyes, hogy Elton John és Ed Sheeran közös dala az idei karácsony legnagyobb slágere lesz

MOCOHU

Németh Zsolt: Ruszkik haza!

MOCOHU

Nem csak a retrográd Merkúrban kell figyelni az adatainkra

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This