20.6 C
Budapest
April 29, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGNagyvilágnepálrepülőrepülőszerencsétlenség

Kiderült, mi okozta a nepáli repülőszerencsétlenséget

A pilóták hibája okozta Nepálban a 72 ember halálával járó év eleji repülőszerencsétlenséget: tévedésből „üresbe” állították a két hajtóműves repülőgép motorjait a Pokharába tartó repülőgép landolása közben, derült ki az ügyet kivizsgáló nepáli szakértői bizottság csütörtökön közzétett jelentéséből.
Dipak Prasad Bastola repülőmérnök, a vizsgálóbizottság tagja az MTI szerint kiemelte, hogy szakmai hiányosságok, a kötelező műveleti eljárások hiányos végrehajtása és a nem megfelelő beállítások vezettek a Yeti Airlines ATR-72 típusú repülőgépének január 15-i szerencsétlenségéhez.
A hajtómű üresjáratban működött, és nem termelt tolóerőt
– emelte ki Bastola, hozzátéve, hogy a repülőgép a hajtóművek leállítása után 49 másodpercig tudott levegőben maradni, majd a földbe csapódott.
A repülőgép fedélzetén tartózkodó mind a 68 utas, köztük két kisgyermek és 15 külföldi állampolgár, valamint a személyzet négy tagja életét vesztette a katasztrófában, amely Nepálban az elmúlt három évtized legsúlyosabbja volt. Ennél súlyosabb tömegszerencsétlenség 1992-ben történt: akkor a pakisztáni nemzetközi légitársaság Katmanduba tartó Airbus A-300 járata 167 utassal a fedélzetén egy hegyoldalba csapódott, a balesetet senki sem élte túl.
2000 óta közel 350 ember halt meg repülőgép- vagy helikopterbalesetben Nepálban. Az Európai Unió 2013-tól biztonsági aggályokra hivatkozva kitiltotta a nepáli légitársaságokat az unió légteréből.The post Kiderült, mi okozta a nepáli repülőszerencsétlenséget first appeared on 24.hu.

Related posts

Gyarmati Andrea: Padlón voltam, falra vágytam

MOCOHU

A hely, ahol be sem zártak az iskolák, és ahol egészen másképp nyitják ki őket

MOCOHU

Nagyon úgy néz ki, Kylie Jennernek hamarosan saját fürdőruhamárkája lesz

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This