7.2 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
atvBelföldkaleta gáborMAGYARORSZÁGmárki-zay pétersomos andrás

Fegyelmi eljárás indul az ATV műsorvezetője ellen, miután azt mondta, hogy Kaleta Gábor nem pedofil

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke volt a vendég az ATV Magyarország Szigorlat című műsorában kedden. Rögtön a beszélgetés legelején szóba került a pedofília kérdésköre, majd kitértek Kaleta Gábor ügyére is, vette észre a Telex.
Az alábbi párbeszéd hangzott el Márki-Zay és Somos András műsorvezető között a lap szemléje szerint:
Somos: Tudna arra példát mondani, hogy hány pedofilt engedtek szabadon?
Márki-Zay: Hát én a Kaletán háborodtam fel annak idején legjobban.
Somos: De ő nem volt pedofil.
Márki-Zay: Nem volt pedofil?
Somos: Nem.
Márki-Zay: Hát elnézést, miért nem volt pedofil?
Somos: Azért, mert olyan képeket nézegetett, amelyeken kiskorúak szerepelnek, ez nem pedofil bűncselekmény.
Márki-Zay: Hát ehhez képest elítélték érte. Bocsánat, ez az első, hogy ezt hallom. Elítélték pedofíliáért Peruban meg Magyarországon is.
Ezen a ponton Krug Emília, a másik műsorvezető közbeszólt, és azt mondta, nemrég olvasta dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakember, a Hintalovon Alapítvány vezetőjének cikkét arról, hogyan ne váljon a gyermekvédelem és a pedofilozás politikai termékké. Például úgy ne, „hogy az emberek általában azt se tudják, mit jelent a pedofília. Ami azt jelenti, olyan vágyakat, amelyeket csak egy kiskorú tud egy ilyen pedofil emberben kielégíteni. Itt most nem erről van szó. Tehát, ne legyen ez az ügy politikai termék, és hogy legyen az áldozatokon legyen a figyelem.”
Az elhangzottakkal kapcsolatban az ATV Magyarország a Telex megkeresésére azt írta,
az ATV elhatárolódik Somos András kijelentésétől és szankcionálni fogja azt. Súlyos hibának tartjuk, ezért fegyelmi eljárás indul Somos András ellen. A műsorvezető arról tájékoztatta a szakmai vezetést, hogy hibásan jogászkodott, és arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a gyermekpornógráfia miatt történő elítélés jogilag nem azonos a pedofil bűncselekménnyel. Az ATV ezzel nem ért egyet, és nem is tud azonosulni azzal.
Somos András a közösségi oldalán azt írta az ügyről, „reggel rosszul fogalmaztam meg a Kaleta ügy kapcsán a ATV Magyarország Start – ban a Kaleta Gáborral kapcsolatos ügyben a véleményemet. Tudom, hogy a köznyelv a tiltott pornográf felvételek tartását pedofilbűncselekménynek tartja, és – teljesen feleslegesen – vitatható jogászi véleményként azt állítottam egy kérdésben, hogy ami történt, nem pedofil bűncselekmény. Elítélem a kiskorúakról készített szexuális tartalmú felvételeket, azok tárolását. Mindenkitől elnézést kérek, hogy a szándékomtól és meggyőződésemtől eltérő értelmezésre juthatott a tisztelt néző.”The post Fegyelmi eljárás indul az ATV műsorvezetője ellen, miután azt mondta, hogy Kaleta Gábor nem pedofil first appeared on 24.hu.

Related posts

Hiba volt szolgaként tekinteni Hitlerre

MOCOHU

Kiemelkedően fenyegetettek a magyarok, ha zsarolóvírusról van szó

MOCOHU

Az osztrák ellenzék csalódott, hogy csak Kurz mondott le, nem a kormány

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This