19.7 C
Budapest
May 4, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbudapestferihegykényszerleszállásliszt ferenc nemzetközi repülőtérMAGYARORSZÁGutasrosszullét

Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító repülőgép Ferihegyen

Utasrosszullét miatt Budapesten szakította meg útját a Turkish Airlines Isztambulból Göteborgba tartó járata csütörtök délután, írja az airportal.hu.

A lap tudósítása szerint a TK 1799-es járatot teljesítő, Airbus A321neo típusú repülőgép személyzete Szlovákia légterében, a lengyel határ közelében döntött az út megszakításáról, mert a fedélzeten tartózkodó egyik utas rosszul lett.

A kényszerleszállást negyed 5 után néhány perccel sikeresen végrehajtották a pilóták.

Az airportal.hu úgy tudja, az AMS Repülőtéri Sürgősségi Szolgálat megkezdte a rosszul lett idős férfi utas ellátását, akinél szívinfarktust diagnosztizáltak. A beteget később átadták az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) helyszínre riasztott mentőegységének, amely stabil állapotban kórházba szállította.

Emlékeztetnek, ilyen esetekben az AMS Repülőtéri Sürgősségi Szolgálat mentőegysége a leszállást követően már a kijelölt állóhelynél várja a gép érkezését. A beteg utast speciális repülőtéri ambulift segítségével hozzák le a fedélzetről. Az egészségügyi szakemberek megkezdik az illető ellátását, egyes esetekben folytatják a fedélzeten megkezdett újraélesztést.

A beteg állapotának stabilizálását követően az AMS repülőtéri mentőautója a kijelölt átadási pontra szállítja a beteget, ahol az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) repülőtérre riasztott mentőegységének átadja, amely kórházba szállítja, de indokolt esetekben (pl. életmentés) már a repülőtér területén bekapcsolódik az ellátásba.

Kapcsolódó
Újraindítják a Budapest-New York repülőjáratot

A LOT lengyel légitársaság két év kihagyás után reptet újra a magyar főváros és az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb városa között.

The post Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító repülőgép Ferihegyen first appeared on 24.hu.

Related posts

Már 94 halálos áldozatot azonosítottak az összeomlott floridai lakóháznál

MOCOHU

Aggasztóan sok a döglött delfin a holland partokon

MOCOHU

Meghalt egy 10 éves lány az M7-esen történt balesetben

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This