18.5 C
Budapest
April 30, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-StílusMAGYARORSZÁGmegfázásorrsprayphytotec reventil

Amikor náthás az egész család…

A nátha eleve nagyon kellemetlen, hát még ha a családban többen is náthásak! Hogy ne menjen át mindenkin ez a felső légúti betegség, azt elég nehéz elkerülni. Ha csak az egyik gyerek náthásan jön haza, hamarosan az egész családot ledöntheti a lábáról a kór. Ráadásul mire észrevesszük, hogy otthon valaki köhög és tüsszög, addigra már aligha kerülhető el, hogy a náthát továbbadja a többieknek, hiszen a tünetek később jelentkeznek, mint a fertőzőképesség.

Beteg családdal sokkal nehezebb megszervezni a mindennapokat, hát még ha mindenkinek megvan a maga baja, azaz más és más zavarja a betegségben.

Ugyanakkor tudunk tenni azért, hogy mindenki a lehető leghamarabb túl legyen a nehéz napokon.

A higiéniai szabályok betartása, mint az alapos, gyakori kézmosás ebben az esetben is segíthet, hiszen kézfogással vagy tárgyakról is el lehet kapni a vírust. Érdemes kicsit többször áttakarítani a gyakran használt felületeket, a kilincseket, a fiókok fogantyúit, hogy ezzel is elejét vegyük a további megfertőződéseknek.

Még inkább esélyes a betegség terjedése cseppfertőzéssel, tehát miközben valaki köhög, tüsszent, esetleg beszél. Azt azért nem javasoljuk, hogy a családtagok a fertőzésveszély megfékezése érdekében ne is beszélgessenek egymással, ellenben sokat segíthet a lakás napi többszöri átszellőztetése. Tüsszögésnél, köhögésnél tartson a beteg a szája elé papírzsebkendőt, és használat után ne csak lerakja az asztalra vagy fotelbe, hanem azonnal dobja ki a szemetesbe.

Persze, itt is, mint sok másik betegségnél nagyon nagy szerepe lehet egyrészt a megfelelő mennyiségű alvásnak, másrészt az egészséges táplálkozásnak. Különösen figyeljünk a vitamin- és ásványianyag-bevitelünkre, együnk sok zöldséget, gyümölcsöt – bogyósokat és citrusféléket. Ezek gazdagok antioxidánsokban és C-vitaminban. A D-vitamin pedig az immunrendszerünket erősíti. Fogyasszunk sok folyadékot is, gondolunk itt a klasszikusokra: teára, húslevesre.

Ne feledkezzünk meg a tünetenyhítő szerekről, a láz- és fájdalomcsillapítókról sem, amelyek szükség esetén segítenek könnyebben átvészelni a nehéz napokat. Sokak szerint a legkellemetlenebb náthatünet az orrdugulás, ami miatt nem érzünk szagokat, sőt olykor ízeket sem. Mindezen segíthetnek a különböző orrspray-k, ám némelyiket csak elővigyázatosan szabad használni, mert könnyen függőség és hozzászokás alakulhat ki miatta.

Hirdetés

A Reventil orrspray-vel újra fellélegezhet!

A téli időszakban a megfázás, azaz a nátha gyakran nehezíti meg a mindennapokat. A kellemetlen tünetek enyhítésében segítségünkre lehet a vény nélkül kapható Reventil orrspray. A Reventil orrspray 4 az 1-ben hatású eszköz: jelentősen mérsékli az orrdugulást, az orrfolyást, az arc- és fejfájást, a szaglás- és ízérzékelés csökkenését. Egyedülálló összetevője egy gyulladáscsökkentő és kiszáradást gátló hatású molekula, az ectoin, amely védi és regenerálja az orrnyálkahártyát. A termék 1 hónapos kortól, és hosszabb távon is alkalmazható.

Vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

The post Amikor náthás az egész család… first appeared on 24.hu.

Related posts

Harry herceg elmesélte, hogy feleségét mi tartotta vissza az öngyilkosságtól

MOCOHU

Hatalmas robbanást figyeltek meg az űrben

MOCOHU

Törökország határozottan ellenez minden, Ukrajna területi egységét célzó döntést

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This