18.5 C
Budapest
April 30, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-StílusMAGYARORSZÁGphytotec

A depresszió tünetei férfiaknál és nőknél

Mindannyiunknak vannak rossz napjai, ám ha azt vesszük észre, hogy tartósan rossz a kedvünk, egyre inkább elveszítjük a motivációnkat, magunkba fordulunk, és már nincs igazán kedvünk semmihez, akkor jobb, ha segítséget kérünk a barátainktól vagy a családtagjainktól, mert elképzelhető, hogy depresszióban szenvedünk. Nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a napjainkban sajnos egyre többeket érintő depresszió nemenként másképp jelentkezik.

Ilyen a férfi, ha tartósan lehangolt

  • A férfiak inkább úgy tesznek, mintha nem lenne semmi problémájuk. Ameddig lehet, próbálják takargatni a lehangoltságukat, és sajnos általában nem beszélnek róla senkinek. Rosszkedvükben előbb nyúlnak az alkoholhoz vagy esetleg droghoz, mint a nők. Ez egyfajta öngyógyítási kísérlet a részükről. A depressziós férfiak megpróbálják elfedni az érzéseiket, és sokszor beletemetkeznek az olyan tevékenységekbe, mint a tévénézés, a sport vagy a munka. Gyakrabban lesznek ingerlékenyek és haragosak.
  • Ezért a férfiak esetében nehezebb kiszúrni a depressziós tüneteket, gyakran még a családtagok sem veszik észre a bajt.
  • Sajnos hajlamosabbak az önpusztításra is, ezért érdemes odafigyelnünk rájuk és megpróbálnunk segíteni, ha azt vesszük észre, hogy a viselkedésük és a hangulatuk tartósan negatív irányba változott.

És így érinti a nőket…

  • A nők szeretnek rágódni a negatív érzelmeiken. Sajnos hajlamosak arra, hogy önmagukat hibáztassák ahelyett, hogy kibeszélnék magunkból a rossz érzéseiket, átgondolnák a probléma okát. Pedig a negatív érzelmeken rágódás nem visz előre, sőt inkább elmélyíti és tartóssá teszi a rosszkedvet.
  • A stresszes életesemények sokkal inkább lehangolttá teszik a nőket. Ha elveszítenek egy szeretett személyt, vagy párkapcsolati problémákkal küzdenek, esetleg váratlanul munka nélkül maradnak, olyankor hajlamosabbá válnak a depresszióra, mint a férfiak.
  • Ha lehangoltak és tartósan rosszkedvűek, az étkezési zavarok is gyakrabban alakulnak ki náluk, mint a férfiaknál, és jellemzőbb a szorongás, valamint a pánik is. Ha egy nő enyhe depresszióval küzd, azt könnyebb észrevenni, mint ha egy férfi van bajban.

Tartós lehangoltság esetén segíthet az orbáncfű

Ha mi magunk, vagy bárki a környezetünkben hosszabb ideje nem érzi jól magát a bőrében, mert levert, folyamatosan lehangolt és nincs igazán semmihez sem kedve, segíthet az orbáncfüvet tartalmazó Remotiv extra. Ez a növényi gyógyszer javítja a hangulatot és igazoltan csökkenti az enyhe depresszió tüneteit. Az orbáncfüvet a népi gyógyászatban a lélek napsugarának nevezik, jól ismert és régóta bevált gyógynövény az enyhe depresszió kezelésére. A Remotiv extrát nem kell orvossal felíratni, recept nélkül megvehető a patikában.

 

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

Fotó: Phytotec Hungária

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

(x)

 

The post A depresszió tünetei férfiaknál és nőknél first appeared on 24.hu.

Related posts

Exbarátnője azt állítja, Marilyn Manson megvágta és ivott a véréből

MOCOHU

Felrobbant egy régi bomba Münchenben, hárman megsérültek

MOCOHU

Szerbiában szinte már csak a delta variáns terjed, de az eléggé

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This